Sastojci:
- veće pakovanje oblandi
- 1,5 l mleka
- 1 kg šećera
- 175 g margarina
- 200 g šećera
- 150 g mlevenog keksa
- 2 kašike brašna
Priprema:
Brašno i 200 g šećera polako upržite i dodajte mleko. Kuvajte dok se šećer ne istopi. Umešajte preostali šećer i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego za palačinke). Povremeno promešajte. Dodajte margarin i još kuvajte, dok se i on ne istopi. Na kraju stavite mleveni keks. Oblande filujte dok je smesa još vruća. Pritisnite poslednji list oblande nečim teškim da se listovi spoje.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka