Sastojci (za 10 parčeta): 

  • 150 g šargarepe 
  • 1 limun 
  • 175 g spelte (pirovog brašna) 
  • kašika praška za pecivo
  • kašičica cimeta
  • ½ kašičica praha kardamona
  • prstohvat praha karanfilića 
  • so
  • 125 g rendanih badema 
  • 2 jajeta
  • 15 kapi stevije
  • 2-4 kašike koncentrovanog jabukovog soka
  • 100 g razmekšalog maslaca

Priprema:

Oljuštite šargarepu i izrendajte je. Izrendajte i koru limuna. Iscedite limun, dodajte sok. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, začinima, prstohvatom soli, šargarepom. Penasto umutite jaja sa stevijom i koncentrovanim sokom. Umešajte omekšali maslac. Masu pomešajte sa prethodnom mešavinom. Sipajte je u podmazan kalup (Ø 18 cm) i pecite 50 minuta.

Priprema: 20 min, pečenje 50 min, po parčetu 250 kcal.