Sastojci (za 10 parčeta):
- 150 g šargarepe
- 1 limun
- 175 g spelte (pirovog brašna)
- kašika praška za pecivo
- kašičica cimeta
- ½ kašičica praha kardamona
- prstohvat praha karanfilića
- so
- 125 g rendanih badema
- 2 jajeta
- 15 kapi stevije
- 2-4 kašike koncentrovanog jabukovog soka
- 100 g razmekšalog maslaca
Priprema:
Oljuštite šargarepu i izrendajte je. Izrendajte i koru limuna. Iscedite limun, dodajte sok. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, začinima, prstohvatom soli, šargarepom. Penasto umutite jaja sa stevijom i koncentrovanim sokom. Umešajte omekšali maslac. Masu pomešajte sa prethodnom mešavinom. Sipajte je u podmazan kalup (Ø 18 cm) i pecite 50 minuta.
Priprema: 20 min, pečenje 50 min, po parčetu 250 kcal.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka