Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g sitnijeg crnog luka
  • po jedna crvena, žuta i zelena paprika
  • pile (oko 1,2 kg)
  • so, biber
  • 3 kašike ljute aleve paprike
  • majoran
  • 100 ml pileće instant supe

Priprema:

Crni luk očistite i isecite na sasvim tanke kriške. Papriku operite, očistite i isecite tako da dobijete široke trake. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pile operite, osušite, spolja i iznutra istrljajte solju, biberom i paprikom. Majoran operite, prosušite. Nekoliko grančica stavite u pile, otvor zatvorite, krilca i batake povežite. Sa preostalog majorana iskidajte listiće. Luk pomešajte sa paprikom i listićima majorana. Sa piletom stavite u vatrostalnu posudu, pa nalijte supom. Pecite oko 60 minuta.

Vreme pripreme: 80 minuta.