Sastojci (za 14 parčića):
Biskvit:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 100 g brašna
- kašika kakaa i još:
- 500 g višanja (svežih ili iz kompota)
- 2 kesice vanilin-šećera
- 400 g slatke pavlake
- 2 pakovanja učvršćivača za slatku pavlaku
- kašika šećera
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Razdvojte belanca i žumanca. Belanca umutite sa solju u cvrst sneg. Žumanca i šecer dobro umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao u smesu sa belancima, dodajte žumanca sa šećerom. Testo rasporedite u tankom sloju po papiru za pecenje. Pecite u rerni 12 minuta.
Izvadite biskvit iz rerne, okrenite ga, skinite papir i umotajte u vlažnu kuhinjsku krpu. Ostavite da se prohladi. Očišćene višnje pomešajte sa polovinom čvrsto ulupane pavlake sa vanilin-šećerom, šećerom i učvršćivačem.
Odvijte biskvit, namažite kremom sa višnjama. Urolajte biskvit, pa rolat premažite preostalom slatkom pavlakom. Ukrasite rendanom gorkom čokoladom.
Vreme pripreme: 60 minuta.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka