Sastojci (za 14 parčića):

Biskvit: 

  • 5 jaja 
  • prstohvat soli 
  • 100 g brašna 
  • kašika kakaa i još: 
  • 500 g višanja (svežih ili iz kompota) 
  • 2 kesice vanilin-šećera 
  •  400 g slatke pavlake 
  • 2 pakovanja učvršćivača za slatku pavlaku
  • kašika šećera 
  • 50 g čokolade za kuvanje  

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Razdvojte belanca i žumanca. Belanca umutite sa solju u cvrst sneg. Žumanca i šecer dobro umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao u smesu sa belancima, dodajte žumanca sa šećerom. Testo rasporedite u tankom sloju po papiru za pecenje. Pecite u rerni 12 minuta. 

Izvadite biskvit iz rerne, okrenite ga, skinite papir i umotajte u vlažnu kuhinjsku krpu. Ostavite da se prohladi. Očišćene višnje pomešajte sa polovinom čvrsto ulupane pavlake sa vanilin-šećerom, šećerom i učvršćivačem.

Odvijte biskvit, namažite kremom sa višnjama. Urolajte biskvit, pa rolat premažite preostalom slatkom pavlakom. Ukrasite rendanom gorkom čokoladom. 

Vreme pripreme: 60 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob