Palačinke su među najomiljenijim slatkišima kojima se raduju sve generacije. Međutim, njihova priprema nije zavijena dozom misterije, niti je toliko uzbudljiva domaćicama. Ne, ako ih ne spremate na francuski način sa "sizet" sosom. Neki tvrde da je ime došlo od naziva putera koji se koristio u receptu (beurre Suzette), dok drugi kažu da je za ime palačinki zaslužna izvesna mlada Francuskinja po imenu Sizet...
Priprema ovih palačinki ima pravi sve karakteristike kulinarske predstave. Uobičajene palačinke kuvane u fantastičnom i osvežavajućem sosu od citrusa, a zatim prelivene alkoholom u plamenu.
Za ovu vrhunsku poslasticu potrebno vam je:
Za palačinke:
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- rendana kora jedne pomorandže
- 30 g šećera u prahu
- 50 g putera
Za sos:
- 150 ml soka od ceđene pomorandže
- rendana kora jedne pomorandže
- sok od jednog limuna
- iseckana pomorandža
- 30 g šećera
- 30 ml likera od pomorandže
- 30 ml brendija ili konjaka
- 50 g putera
Postupak pripreme palačinki "sizet" pogledajte u galeriji.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka