Neki ukusi jednostavno ne mogu jedan bez drugog: burek i jogurt, palačinke i krem, ćevapi i kajmak... Kombinacija je mnogo, a čini se da u ovom nizu posebno mesto zauzima duo kafe i čokolade, koje se savršeno stapaju i dopunjuju. Zato su poslastice napravljene od ova dva omiljena ukusa neodoljivo primamljive. Čokoladna mousse torta s kafom je zaista posebna poslastica, na oko jednostavna ali joj je ukus razoružavajući.

U okrugli kalup veličine po želji na dno stavite pek papir a stranice premažite puterom. U posudu ubacite 130 g tamne čokolade i 100 g putera, pa otopite na laganoj temperaturi. Sklonite sa šporeta, pa potom umešajte 100 ml neutralne pavlake za kuvanje i ostavite da se hladi. Dodajte jednu kašiku kakaa i 4 žumaca. U belanca, dok ih mutite postepeno dodajte 4 kašike šećera i prstohvat soli. U čokoladni krem dodajte kašiku po kašiku umućenog belog snega i mutite lagano. Smesu izlijte u kalup i pecite pola sata na 160 stepeni u rerni koju ste prethodno zagrejali. Kada se prohladi izvadite koru iz kalupa i okrenite je na tanjir.

Ubacite u šerpicu 2 žumanca i šećer, dobro izmešajte, dodajte jednu i po kašiku gustina i jednu čašu toplog mleka. Umućenu smesu stavite na šporet i kuvajte na srednjoj temperaturi iz neprestano mešanje, dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre pa dodajte aromu vanile i pola šolje kafe spremljene od Costa Coffee kapsula, dobro promešajte i ostavite sa strane i povremeno promešajte. Pola kašike želatina prelijte sa hladnom vodom i ostavite da odstoji do 10 minuta pa ga zagrejte na slaboj vatri da se otopi. Sipajte u krem od kafe i dobro promešajte. Umutite 230 ml slatke pavlake i dodajte je kašiku po kašiku u krem. Mešajte dok se ne sjedini. Oko biskvita koji ste stavili na odgovarajući tanjir, stavite obruč od kalupa i sipajte umućenu kremu. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata, a potom skinite pažljivo obruč. Kako bi uživanje bilo potpuno skuvajte omiljenu kafu. Ako želite da vama i vašim najdražima ugođaj bude potpun mi vam predlažemo Costa Coffee.

Tekst: Promo

Advertisement