• Sastojci:
  • 600 – 700 gr keksa
  • mleko za umakanje
  • 1 l slatke pavlake
  • 3 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 50 grama rendane čokolade

Priprema:

Odvojite belanca od žumanca. Žumanca umutite sa 3 kašike šećera, skuvajte na pari i ostavite sa strane da se hladi.

Umutite slatku pavlaku. Belanca umutite posebno sa preostalim šećerom i pomešajte sa ohlađenim žumancima. Sve sipajte u umućenu slatku pavlaku i kratko umutite tek da se smesa ujednači.

Keks umačite u mleko i slažite u tepsiju, zatim preko njega slog umućenog fila… keks, fil i tako dok ne potrošite materijal.

Vodite računa da fila ima podjednako za svako nanošenje preko keksa. Završite sa filom i dekorišite rendanom čokoladom ili po želji.

Recept: Šoljica kafe

KOLAČI BEZ PEČENJA - RECEPTI