Priprema:
Prosejte brašno, dodajte kvasac i so i umešajte maslinovo ulje i oko 200 ml tople vode.
Mesite desetak minuta pa testo ostavite u činiji prekrivenoj plastičnom folijom da narasta oko pola sata.
Premesite i podelite na četiri dela, pa rastanjite u ovalni oblik.
Poprskajte maslinovim uljem i pospite krupnom solju.
Poređajte testo na pek-papir namazan uljem i prekrijte dobro isceđenom, vlažnom kuhinjskom krpom da stoji još oko pola sata.
Pecite petnaestak minuta na temperaturi od 190C stepeni.
Ostavite da se prohlade na rešetki a poslužite ih mlake.
Mini fokače možete pripremiti sa raznovrsnim prelivom. Uz maslinovo ulje možete dodati sušeni paradajz ili sitno seckan crveni luk, ruzmarin... po ukusu ukućana i gostiju.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka