• Sastojci: 
  • 220 gr fine palente
  • 40 gr brašna
  • 180 gr šećera
  • 100 ml kokosovog mleka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 60 gr suvog grožđa
  • 1 vanil-šećer
  • 1 kašičica ruma
  • 1 kašičica morskog oraščića u prahu
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice soli
  • Za preliv:
  • 100 ml kokosovog mleka
  • 120 gr šećera
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema: 

Izmešajte palentu, brašno, cimet, morski oraščić, so i suvo grožđe.

Ugrejte u šerpi mleko, vodu i kokosovo mleko. Dodajte puter i otopite šećer i vanilu.

Nemojte dozvoliti da tečnost počne da vri. 

Sklonite sa vatre i dodajte rum.

Dodajte polako polovinu ove tečnosti u suve sastojke. Dobro promešajte.

Kad se masa lepo ujednači, da nema grudvica, dodajte i ostatak tečnosti.

Sipajte u podmazan pleh sa obručem i pecite petnaestak minuta na 180C stepeni.

Pažljivo izmešajte testo koje je počelo da se zgušnjava, tako da se suvo grožđe ravnomerno rasporedi.

Sipajte preliv izmešan od navedenih sastojaka i pecite oko sat vremena.

Izvadite kolač iz rerne i još malo izravnajte špatulom preliv pa ostavite da se hladi desetak minuta.

Zatim oštrim nožem odvojite kolač od obruča da bi se preliv slio svuda pa skinite obruč.

Ostavite da se hladi još najmanje pola sata.

Izvor: Lepa&Srećna