• Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 200 gr šećera
  • 200 gr putera
  • 240 ml mleka
  • 1 kašičica vanile
  • 375 gr brašna
  • 10 gr praška za pecivo
  • Za čokoladno testo
  • 3 kašike kakao praha
  • 50 ml mleka
  • 15 gr šećera

Priprema:

Spremite okrugli pleh sa pek papirom, podmažite i poprašite brašnom.

Izmešajte suve sastojke, a one za čokoladno testo izmutite u posebnoj posudi.

Mikserom umutite puter (na sobnoj temperaturi) i jaja.

Dodajte šećer - kašiku po kašiku, a na kraju i vanilu.

Smanjite brzinu miksera po polako dodajte - naizmenično - mešavinu od brašna i mleko.

Kad testo bude spremno, odvojite deo (oko dve šolje) i pomešajte sa čokoladnom mešavinom.

Testo sipajte u pripremljeni pleh i to na sledeći način.

Za svako testo uzmite posebnu kašiku. Počnite od sredine pleha. Stavite u centar kašiku belog testa, sačekajte malo da se ono raspline, pa odozgo sipajte kašiku čokoladnog testa.

Nastavite tako do kraja, dobićete tanke slojeve testa. Kad kolač bude pečen, dobićete zebrasti presek.

Možete i pogledati pripremu ovog kolača na video snimku (sipanje testa počinje na 2. minutu).

Ugrejte rernu na oko 180C stepeni i pecite kolač između 45 i 60 minuta. 

Probajte čačkalicom da li je testo pečeno - treba da izađe sasvim čista iz centra kolača. 

Priredila: Lepa&Srećna