Priprema:

Sastojci

4-6 karabataka
100 gr slanine
1 glavica luka
500 gr mladih krompira
200 gr pečuraka
kocka za supu
začini

U podmazanom tiganju sa debelim dnom zapecite svaki karabatak sa strane gde je kožica.

Odlijte suvišnu masnoću pa ispržite seckanu slaninu.

U pleh ili pekač sipajte slaninu i masnoću, dodajte oljušten krompir, seckan luk i pečurke.

Složite karabatke tako da kožica bude okrenuta na gore.

Naspite vodu sa kockom za pileću supu da piletina ogrezne, a kožica ostane suva.

Poklopite ili stavite foliju preko pleha. Pecite dok krompir ne bude gotov.

Ako bude ostalo previše soka od pečenja, prespite ga u šerpicu i kuvajte na tihoj vatri da uvri do željene gustine.

Recept: Kuvarica Kika

Izvor: Lepa&Srećna

JELA SA PILETINOM