• Sastojci (za 4 osobe):
  • 2 manje crvene rog paprike
  • 2 manje tikvice
  • 250g šampinjona
  • 1 žuta paprika
  • soli
  • 1 luk
  • 2 češnja belog luka
  • oko 200ml vode
  • oko 70-100ml maslinovog ulja
  • 1/2 limuna sok/više manje po ukusu
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 1 kašičica korijandera u zrnu
  • 3-4 grančice timijana
  • 2 lista lovora
  • oko 100g feta sira (opciono)

Priprema:

Povrće operite i isecite na komade.

Sve stavite u široki lonac debljeg dna (ako imate glineni još i bolje) stavite sve začine, podlijte maslinovim uljem, sok od limuina i vodom.

Posolite i pobiberite po želji. Po potrebi dodate još vode i maslinovog ulja/u pravilu, trebalo bi staviti na jedan deo maslinovog ulja sa sokom od limuna tri puta više vode.

Dodajte sve začine.

Stavite da se kuva. Kad provri, smanjite vatru pa nastavite na laganoj vatri kuvati dok povrće ne i omekša a sve zajedno malo ne uvri.

Servirati toplo/nikako vruće da se osete svi ukusi/ili hladno iz frižidera.

Možete servirati ovo povrće kao meze uz preprženi hleb, kao predjelo, prilog.

Povrće, pre serviranja prospite razmrvljeni feta sirom.

Tekst: Mucika

Izvor: Coolinarika

RECEPTI ZA PREDJELA I SALATE