• Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 1 šolja kristal šećera
  • 1 polja kisele pavlake
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 šolje belog brašna
  • 1/2 kg jagoda
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 vanilin-šećer
  • na vrh noža soli
  • prah-šećer za posipanje
  • I još - po želji:
  • jagode za dekoraciju 
  • ili jagode za preliv

Priprema:

Jagode operite i očistite pa ostavite da se dobro ocede.

Umutite mikserom jaja sa šećerom i vanil-šećerom.

Dodajte malo po malo kiselu pavlaku i umutite žicom.

Pomešajte brašno s praškom za pecivo i dodajte masu mešajući samo žicom.

Dodajte ulje, pomešajte žicom pa na kraju kratko mutite i mikserom.

Pripremite pleh sa podmazanim i pobrašnjenim peki-papirom.

Jagode isecite - manje na polovine, a veće na deblje kolutove.

Sipajte prvu polovinu testa, pa poređajte iseckane jagode. 

Prelijte drugom polovinom testa, pa stavite ostatak jagoda po površini.

Pecite na temperaturi od oko 180C stepeni, između pola sata i 40 minuta.

Ostavite da se dobro ohladi pa tek onda izvadite iz pleha i secite na kocke.

Možete posuti prah-šećerom pre posluženja ili prelivom od jagoda. 

Preliv napravite tako što ćete u blenderu izmiksani dodatne jagode i malo prah šećera. 

Dodatno, dekorišite kolač svežim jagodama.

Recept: Kuvarica Kika