- Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml mleka
- i pekmez po želji
Priprema:
Dobro umutite jaja i šećer, dodate mleko, brašno i prašak za pecivo.
Pripremite veliki pleh iz rerne i stavite na dno papir za pečenje.
Papir podmažite uljem ili puterom i poprašite brašnom.
Ravnomerno rasporedite smesu preko papira.
Koru pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni od 8 do 10 minuta.
Pripremite dve vlažne kuhinjske krpe.
Na prvu izvadite vruć pleh i ostavite ga kratko da postoji.
Drugu krpu stavite preko pleha, pa preko nje plastični poslužavnik.
Sad prevrnite pleh, izvadite rolat i polako skinite papir.
Premažite rolat pekmezom i još vruće testo polako savijte u rolat i umotajte krpom.
Kad se malo prohladi prebacite pažljivo rolat na tacnu za služenje i poprašite ga prah-šećerom.
Servirajte uz sveže ili odmrznuto voće. Slobodno ostavite i sok od voća, rolat će biti još ukusniji! Dodajte i malo šlaga ili sladoleda.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka