• Sastojci:
  • 3 jaja 
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 ml mleka
  • i pekmez po želji 

Priprema:

Dobro umutite jaja i šećer, dodate mleko, brašno i prašak za pecivo.

Pripremite veliki pleh iz rerne i stavite na dno papir za pečenje.

Papir podmažite uljem ili puterom i poprašite brašnom.

Ravnomerno rasporedite smesu preko papira.

Koru pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni od 8 do 10 minuta.

Pripremite dve vlažne kuhinjske krpe.

Na prvu izvadite vruć pleh i ostavite ga kratko da postoji.

Drugu krpu stavite preko pleha, pa preko nje plastični poslužavnik.

Sad prevrnite pleh, izvadite rolat i polako skinite papir.

Premažite rolat pekmezom i još vruće testo  polako savijte u rolat i umotajte krpom.

Kad se malo prohladi prebacite pažljivo rolat na tacnu za služenje i poprašite ga prah-šećerom.

Servirajte uz sveže ili odmrznuto voće. Slobodno ostavite i sok od voća, rolat će biti još ukusniji! Dodajte i malo šlaga ili sladoleda.