• Sastojci:
  • 400 gr napolitanki sa lešnikom
  • 60 gr putera
  • 400 gr krema od lešnika
  • 400 gr krem sira
  • 150 ml pavlake za šlag
  • 40 gr lešnika
  • Ganaš glazura
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 150 ml za šlag
  • 1 kašika putera

Priprema:

Sameljite napolitanke, umešajte otopljeni puter.

Ako je masa previše suva dodajte još malo putera.

Utisnite u dno okruglog kalupa i ostavite na hladnom.

Krem sir na sobnoj temperaturi umutite sa kremom od lešnika i dodajte pavlaku za šlag.

Prelijte preko pripremljene kore i ostavite u frižider.

Za ganaš, stavite pavlaku i puter da se dobro ugreju.

Pred samo vrenje, maknite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu.

Dobro izmutite da se čokolada otopi, ostavite da se malo prohladi.

U blenderu izmrvite lešnike na krupnije komadiće (ako volite jači ukus, prvo malo prepecite lešnike).

Izvadite tortu iz frižidera i lešnike pospite po kremu.

Sada prelijte pripremljenom glazurom.

Ostavite da se hladi barem nekoliko sati.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna