- Sastojci:
- kora nekoliko većih pomorandži
- 100 gr crne čokolade
- 2 kašike šećera
- prah šećer po želji
Priprema:
Oljuštite pomorandže i koliko god možete očistite unutrašnji, beli deo. Ostavite da odstoje u hladnoj vodi oko pola sata.
Sipajte ih u šerpu, nalijte vodom da ogreznu pa kuvajte na srednjoj vatri dok ne provri, smanjite i kuvajte još 5-6 minuta.
Procedite koru, prohladite, naseckajte na prutiće i ponovo nalijte hladnom vodom.
Stavite da provri i ponovo procedite. Proceduru treba ponoviti nekoliko puta, a cilj je da kore omekšaju ali i da se izvuče prirodna gorčina. Najbolje je da testirate sami do koje mere vam taj ukus odgovara.
Kad su korice spremne za kandiranje, samo ih ovlaš ocedite i pospite šećerom pa ostavite na vrlo tihoj vatri da se sve polako karamelizuje (po potrebi dodajte vodu i/ili šećer).
Posle pola sata ih sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade. Izvadite na peki-papir da se ocede i prosuše.
Na pari otopite čokoladu pa umočite svaki prutić i ostavite da se čokolada stegne.
Po želji, možete ih posuti i prah-šećerom ili šećerom u kristalu.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka