• Sastojci:
  • kora nekoliko većih pomorandži
  • 100 gr crne čokolade
  • 2 kašike šećera
  • prah šećer po želji

Priprema:

Oljuštite pomorandže i koliko god možete očistite unutrašnji, beli deo. Ostavite da odstoje u hladnoj vodi oko pola sata.

Sipajte ih u šerpu, nalijte vodom da ogreznu pa kuvajte na srednjoj vatri dok ne provri, smanjite i kuvajte još 5-6 minuta.

Procedite koru, prohladite, naseckajte na prutiće i ponovo nalijte hladnom vodom.

Stavite da provri i ponovo procedite. Proceduru treba ponoviti nekoliko puta, a cilj je da kore omekšaju ali i da se izvuče prirodna gorčina.  Najbolje je da testirate sami do koje mere vam taj ukus odgovara.

Kad su korice spremne za kandiranje, samo ih ovlaš ocedite i pospite šećerom pa ostavite na vrlo tihoj vatri da se sve polako karamelizuje (po potrebi dodajte vodu i/ili šećer).

Posle pola sata ih sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade. Izvadite na peki-papir da se ocede i prosuše.

Na pari otopite čokoladu pa umočite svaki prutić i ostavite da se čokolada stegne.

Po želji, možete ih posuti i prah-šećerom ili šećerom u kristalu.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna