• Sastojci:
  • Za koru:
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 60 gr putera
  • Za mus od crne čokolade:
  • 150 gr čokolade
  • 300 gr šlaga
  • 4 gr želatina
  • 20 ml hladne vode
  • Za mus od mlečne čokolade:
  • 150 gr čokolade
  • 300 gr šlaga
  • 20 ml hladne vode
  • Za mus od bele čokolade:
  • 150 gr čokolade
  • 300 gr šlaga
  • 4 gr želatina
  • 20 ml hladne vode
  • Za dekoraciju (po želji):
  • kakao prah
  • čokoladna glazura 
  • ogledalo glazura 

Priprema:

Izmrvite keks u blenderu, dodajte mu otopljen puter i dobro izmešajte.

Ispresujte ovu mešavinu što čvršće na dno kalupa za tortu i ostavite da se hladi u frižideru.

Napomena: ako ste već veoma vešti, možete koru da formirate "za prst" užu od kalupa, tako da mus prekrije ivice kad ga budete sipali. Gotova torta će izgledati kao da kore i nema.

Za prvi mus, odvojite 150 ml šlaga i u šerpici ugrejte na pari sa izlomljenom čokoladom.

Vodite računa da temperatura ringle bude niska, samo da voda u donjoj šerpi polako vri.

Za to vreme otopite želatin u hladnoj vodi na desetak minuta, pa i ovu vodu lago zagrejte i dospite u otopljenu smesu sa čokoladom.

Izmešajte i ostavite na sobnoj temperaturi da se potpuno ohladi.

Umutite preostali šlag pa dodajte mešavinu sa čokoladom dok se dobro ne ujednači.

Sipajte mus preko kore za tortu i vratite u frižider da se malo stegne - dvadesetak minuta.

Ponovite isti postupak sa mlečnom, pa sa belom čokoladom.

Ostavite gotovu tortu da se dobro ohladi - barem četiri sata, a najbolje preko noći.

Pre nego što skinete okvir kalupa za tortu, prođite oštrim nožem svud unaokolo oko torte, da je lepo odvojite.

Možete je dekorisati po želji.

Izvor: Lepa & Srećna