• Sastojci:
  • 450g gotovih krem kora ili medenih kora
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 l bademovog mleka
  • 6-7 kašika šećera
  • 100 g posne čokolade
  • 100 g posnog margarina
  • Za dekoraciju:
  • 3 kašičice kakaoa

Priprema:


Stavite 800 ml bademovog mleka da se kuva.Za to vreme pomešajte 6-7 kašika šećera, 1 kesicu vanil šećera i 4 kesice pudinga od vanile sa 200 ml bademovog mleka.

Kad mleko provri, dodajte puding i neprestano mešajte, dok se zgusne.

Kad se zgusne, sklonite sa šporeta.

Izlomite 100 g posne čokolade u činiju i dodajte joj 1/2 vrućeg pudinga.

Izmešajte puding i čokoladu da se sjedine.

Pokrijte oba fila providnom folijom i ostavite ih da se ohlade.

Kad se ohlade, dodajte filovima po 50 g posnog margarina i sve to dobro izmiksajte.

Kore izbockajte viljuškom i isprskajte ih običnom vodom (možete i nekim sokom, ili ušećerenom vodom, bademovim mlekom i sl.).

Premažite koru s 1/2 čokoladnog fila.

Preko stavite novu koru i premažite je s 1/2 pudinga.

Ponovite ovaj postupak još jednom (tamni fil, pa svetli).

Preko pudinga pospite kakao kao dekoraciju (možete da stavite posni šlag umesto kakao praha).

Tortu stavite u frižider i ostavite je preko noći da odstoji. Isecite joj ivice i servirajte po želji.

Što duže stoji, to je ukusnija.

Izvor: Cooking