- Sastojci:
- 500 g šećera
- 5 dl vode
- 100 g čokolade
- 250 g margarina
- kesica vanilin-šećera
- 4 kašike brašna
- rendana kora pomorandže ili kašika kandirane pomorandže
- pakovanje oblandi
Priprema:
U 1 dl hladne vode dodajte brašno i vanilin-šećer, i dobro izmešajte.
Šećer sipajte u šerpu i istopite tako da se karamelizuje a da ne izgori.
Sklonite s vatre i dodajte 4 dl vode, margarin i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok ne provri.
U to ukuvajte pripremljeno brašno i vanilin-šećer, pa kuvajte tri minuta.
Dodajte koru pomorandže.
Ohladite toliko da počne da se steže, dobro izmešajte i filujte oblande ravnomerno, malo ih pritisnite nekim poslužavnikom da se bolje slepe.
Secite ih ukoso.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka