• Sastojci:
  • 500 g šećera
  • 5 dl vode
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina
  • kesica vanilin-šećera
  • 4 kašike brašna
  • rendana kora pomorandže ili kašika kandirane pomorandže
  • pakovanje oblandi

Priprema:

U 1 dl hladne vode dodajte brašno i vanilin-šećer, i dobro izmešajte.

Šećer sipajte u šerpu i istopite tako da se karamelizuje a da ne izgori.

Sklonite s vatre i dodajte 4 dl vode, margarin i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok ne provri.

U to ukuvajte pripremljeno brašno i vanilin-šećer, pa kuvajte tri minuta.

Dodajte koru pomorandže.

Ohladite toliko da počne da se steže, dobro izmešajte i filujte oblande ravnomerno, malo ih pritisnite nekim poslužavnikom da se bolje slepe.

Secite ih ukoso.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA POSNE KOLAČE I TORTE