- Sastojci:
- Za jednu koru (ukupno je potrebno 2 kore):
- 5 jaja
- 200 gr šećera
- 200 gr brašna
- 1 limun
- prašak za pecivo
- Fil:
- 700 ml mleka
- 5 žumanaca
- 90 gr kukuruznog skroba
- 170 gr šećera
- aroma vanile
- 500 ml slatke pavlake
Umutiti belanca, dodati šećer pa žumanca, zatim istruganu koru i sok od jednog limuna. Na kraju dodajte jednu po jedu kašiku brašna i prašak za pecivo. Uključite pećnicu Ispeći na 160 C, neka testo odstoji dok se pećnica ne ugreje, Lepa & Srećna.
Umutite žumanca pa dodajte sjedinjen šećer i skrob - kašiku po kašiku. Dolijte i malo mleka tako da dobijete penastu masu. Ostatak mleka ugrejte i kad bude mlako dodajte umućenu masu. Kuvajte na tihoj vatri dok ne počne da se odvaja sa dna šerpe.
Ostavite da se ohladi i pred samo filovanje dodajte umućen šlag.
Pre filovanja, kore prepolovite po debljini. Sa gornjeg dela prve kore odsecite ivicu u širini od oko 1,5 cm, a sa gornjeg dela druge kore odsecite ivicu u širini od oko 2,5 cm.
Tri sloja kora se filuju i ređaju jedan na drugi - prvo najširi, pa srednji, pa najuži. Sa četvrtog sloja kore treba oštricom noža očistiti sve smeđe površine, tako da ostane bledožuto vazdušasto pečeno testo - nalik na cvetiće mimoze - pa ga naseckati na kockice koje služe za dekoraciju.
Svaki sloj se bogato maže filom, pa se na kraju torta ukrasi iseckanim kockicama.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka