Sastojci
180 g maslaca
100 g šećera
150 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
200 g mlevenih oraha
2 rendane smrznute sitnije pomorandže
6 belanaca
6 žumanaca
200 g prah-šećera
150 g mlevenog keksa
7 kašika soka od pomorandže
100 g prah-šećera
150 g maslaca
50 g bele čokolade
mleveni orasi (za posipanje)

Umutite maslac sa šećerom, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, mlevene orahe i rendane smrznute pomorandže.

Odvojeno umutite belanca i dodajte u prethodno umućenu masu.

Sve dobro izmešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh, pa pecite na 180 stepeni.

U međuvremenu umutite žumanca sa prah-šećerom.

Pečenu koru premažite umućenim žumancima, pa vratite u rernu i osušite premazani sloj na 150 stepeni.

Za drugi sloj pomešajte keks sa sokom od pomorandže da dobijete ujednačenu masu.

Ako je potrebno, dodajte još soka.

Umutite maslac sa prah-šećerom, pa dodajte natopljeni keks i istopljenu belu čokoladu.

Ovim filom premažite ohlađenu koru preko sloja od žumanaca i odozgo pospite mlevenim orasima.

Izvor: Lepa&Srećna