Sastojci
180 g maslaca
100 g šećera
150 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
200 g mlevenih oraha
2 rendane smrznute sitnije pomorandže
6 belanaca
6 žumanaca
200 g prah-šećera
150 g mlevenog keksa
7 kašika soka od pomorandže
100 g prah-šećera
150 g maslaca
50 g bele čokolade
mleveni orasi (za posipanje)
Umutite maslac sa šećerom, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, mlevene orahe i rendane smrznute pomorandže.
Odvojeno umutite belanca i dodajte u prethodno umućenu masu.
Sve dobro izmešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh, pa pecite na 180 stepeni.
U međuvremenu umutite žumanca sa prah-šećerom.
Pečenu koru premažite umućenim žumancima, pa vratite u rernu i osušite premazani sloj na 150 stepeni.
Za drugi sloj pomešajte keks sa sokom od pomorandže da dobijete ujednačenu masu.
Ako je potrebno, dodajte još soka.
Umutite maslac sa prah-šećerom, pa dodajte natopljeni keks i istopljenu belu čokoladu.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka