• Sastojci:
  • Za koru:
  • 400 g keksa sa kakaom
  • 30 ml espreso kafe
  • 100 g maslaca
  • Za krem:
  • 400 g tamne čokolade
  • 450 ml slatke pavlake
  • 2 kašike kakaa
  • 50 - 100 g šećera
  • 10 g želatina
  • 100 ml vode
  • Za glazuru:
  • 100 g crne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
  • 50 g šećera

Priprema:

Izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem.

Mešajte dok se ne dobijete smesu koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno može da se doda malo vode.

Smesu stavite u kalup za tortu i izravnajte je.

Želatin stavite na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodajte joj čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.

Dobijenu smesu izlijte preko osnove od keksa i poravnajte je.

Pripremite i glazuru, tako što rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom i šećerom i ostavite da se ohladi.

Posle sipajte glazuru u kalup, a možete i da dekorišete tortu i nečim dodatnim po želji.

Torta se stavlja u frižider na jednu noć da se stegne.

Izvor: Stil / bonapeti.rs

BEČKE TORTE I KOLAČI - RECEPTI