• Sastojci:
  • 3 jaja
  • 200 g šećera + 100 g
  • 1 kašika rendane čokolade
  • 100 g griza, 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 4-5 krušaka
  • kockica margarina
  • šaka seckanih oraha
  • rum šećer

Umutiti jaja sa 100 g šećera dodati čokoladu, griz, brašno sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izjednačite. U manju šerpicu istopite 200 g šećera da se pretvori u karamel pa dodajte margarin i dobro izjednačite.

Pleh obložite pek papirom i sipajte karamel. Kruške očistite podelite na pola i izvadite semenke pa ih poređajte po karamelu okrenute na dole. Između dodajte još malo voća ako želite (dunje npr) i pobacajte šaku krupno seckanih oraha. Odozgo sipajte umućeno testo i rasporedite.

Precite na 190 stepeni C oko 35 - 40 minuta pospite rum šećerom ili umućenim šlagom.

Recepte piše: Jelajelena Petrovic

Izvor: Bakina kuhinja