- Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g šećera + 100 g
- 1 kašika rendane čokolade
- 100 g griza, 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml ulja
- 4-5 krušaka
- kockica margarina
- šaka seckanih oraha
- rum šećer
Umutiti jaja sa 100 g šećera dodati čokoladu, griz, brašno sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izjednačite. U manju šerpicu istopite 200 g šećera da se pretvori u karamel pa dodajte margarin i dobro izjednačite.
Pleh obložite pek papirom i sipajte karamel. Kruške očistite podelite na pola i izvadite semenke pa ih poređajte po karamelu okrenute na dole. Između dodajte još malo voća ako želite (dunje npr) i pobacajte šaku krupno seckanih oraha. Odozgo sipajte umućeno testo i rasporedite.
Precite na 190 stepeni C oko 35 - 40 minuta pospite rum šećerom ili umućenim šlagom.
Recepte piše: Jelajelena Petrovic
Izvor: Bakina kuhinja
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.