I posna torta ume da bude izuzetno ukusna i sočna, a popadijina posna torta je upravo takva, piše Stil.
- Za kore:
- 200 g mlevenih oraha
- 150 g meda
- 250 ml soka od pomorandže
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 300 g brašna
- 1 kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- Za fil:
- 750 g kesten pirea
- 50 g pekmeza od kajsije
- 200 g seckanih oraha
- 3 kašike ruma
- Za glazuru
- 200 g posne čokolade
- 1 kašika ulja
Kesten je bogat prehrambenim vlaknima, koji snižavaju masnoće u krvi, a sadrži veoma malo kalorija i idealna je za zimske dane, pogotovo ako se od njega napravi ovakva torta.
Na početku pomešati sve potrebne sastojke za kore.
U zagrejanoj rerni ispeći koru na 180 stepeni oko 40 min. Kada se ohladi koru podeliti na tri dela.
Za fil treba sjediniti kesten pire, pekmez, rum i izmiksati pa dodati seckane orahe.
Kad filujete tortu, ređajte red kora, red fila a po vrhu prelijte glazuru...
Izvor: Stil
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.