I posna torta ume da bude izuzetno ukusna i sočna, a popadijina posna torta je upravo takva, piše Stil.

  • Za kore:
  • 200 g mlevenih oraha
  • 150 g meda
  • 250 ml soka od pomorandže
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja
  • Za fil:
  • 750 g kesten pirea
  • 50 g pekmeza od kajsije
  • 200 g seckanih oraha
  • 3 kašike ruma
  • Za glazuru
  • 200 g posne čokolade
  • 1 kašika ulja

Kesten je bogat prehrambenim vlaknima, koji snižavaju masnoće u krvi, a sadrži veoma malo kalorija i idealna je za zimske dane, pogotovo ako se od njega napravi ovakva torta.

Na početku pomešati sve potrebne sastojke za kore. 

U zagrejanoj rerni ispeći koru na 180 stepeni oko 40 min. Kada se ohladi koru podeliti na tri dela.

Za fil treba sjediniti kesten pire, pekmez, rum i izmiksati pa dodati seckane orahe.

Kad filujete tortu, ređajte red kora, red fila a po vrhu prelijte glazuru...

Izvor: Stil