- Sastojci:
- 200 g pečene pasirane bundeve
- 125 g maslaca
- 125 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- malo soli
- 3 jajeta
- 250 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- Preliv:
- sok 2 pomorandže
- sok 2 limuna
- 150 g šećera
Priprema
Maslac umutite sa šećerom, vanilin-šećerom i solju, dodajte jedno po jedno jaje i na kraju varjačom naizmenično umešajte brašno s praškom za pecivo i bundevu.
Sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite na 175 stepeni oko 50 minuta. Gotov kuglof ostavite u kalupu oko 20 minuta.
Za to vreme napravite preliv: kuvajte sok pomorandže i limuna sa šećerom oko 10 minuta, pa ga prohladite.
Kuglof odvojte od ivica, izbodite viljuškom i natopite prelivom.
Kada se sasvim ohladi i upije sirup, izvadite ga iz kalupa.
PROČITAJTE JOŠ: POSNI KOLAČI I TORTE: ukusne poslastice za posne dane i slave
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.