• Sastojci:
  • 200 g pečene pasirane bundeve 
  • 125 g maslaca 
  • 125 g šećera
  • 1 kesica vanilin-šećera 
  • malo soli
  • 3 jajeta
  • 250 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • Preliv:
  • sok 2 pomorandže
  • sok 2 limuna
  • 150 g šećera

Priprema 

Maslac umutite sa šećerom, vanilin-šećerom i solju, dodajte jedno po jedno jaje i na kraju varjačom naizmenično umešajte brašno s praškom za pecivo i bundevu.

Sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite na 175 stepeni oko 50 minuta. Gotov kuglof ostavite u kalupu oko 20 minuta.

Za to vreme napravite preliv: kuvajte sok pomorandže i limuna sa šećerom oko 10 minuta, pa ga prohladite.

Kuglof odvojte od ivica, izbodite viljuškom i natopite prelivom.

Kada se sasvim ohladi i upije sirup, izvadite ga iz kalupa.

PROČITAJTE JOŠ: POSNI KOLAČI I TORTE: ukusne poslastice za posne dane i slave

Izvor: Lepa & Srećna