Sastojci:

Za testo:

  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 50 g margarina
  • 1dl mleka
  • 260g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 1/2l mleka
  • 3 kašike brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 200g margarina
  • 200g šećera u prahu
  • 150g kokosa
  • 50g za ukrašavanje

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da dobijete fino glatko testo, po potrebi dodati još malo brašna za doradu, podeliti ga na 3 dela. Svaki deo rastanjiti i ispeći koru na okrenutoj strani tepsije, na papiru za pečenje. Koru peći oko 15-ak minuta na 180 stepeni (veličina tepsije oko 20×34cm - manja uglavnom).

Za fil skuvati brašno i vanilin šećer u mleku, dobro ohladiti, a posebno umutiti margarin, šećer u prahu i dodavati postepeno kuvani krem. Dodati 150g kokosa, još sve dobro izmešati i filovati svaku koru. Spolja namazati filom i pousti ostatkom kokosa, pa ostaviti tortu na sobnoj temperaturi tada vrlo brzo otpuste kore.

Izvor: Coolinarika