Sastojci:
Za testo:
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 50 g margarina
- 1dl mleka
- 260g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 1/2l mleka
- 3 kašike brašna
- 1 vanilin šećer
- 200g margarina
- 200g šećera u prahu
- 150g kokosa
- 50g za ukrašavanje
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da dobijete fino glatko testo, po potrebi dodati još malo brašna za doradu, podeliti ga na 3 dela. Svaki deo rastanjiti i ispeći koru na okrenutoj strani tepsije, na papiru za pečenje. Koru peći oko 15-ak minuta na 180 stepeni (veličina tepsije oko 20×34cm - manja uglavnom).
Za fil skuvati brašno i vanilin šećer u mleku, dobro ohladiti, a posebno umutiti margarin, šećer u prahu i dodavati postepeno kuvani krem. Dodati 150g kokosa, još sve dobro izmešati i filovati svaku koru. Spolja namazati filom i pousti ostatkom kokosa, pa ostaviti tortu na sobnoj temperaturi tada vrlo brzo otpuste kore.
Izvor: Coolinarika
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.