Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 220 g integralnog brašna
- 150 g maslaca
- 100 g šećera (može smeđi)
- 200 g čokolade za kuvanje
- 1 jaje
- 50 g suvog grožđa
- 50 g pečenih iseckanih lešnika
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika cimeta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 limun (sok i korica)
- na vrh noža soli
Pomešati suve sastojke: brašno, ovsene pahuljice (ako imate krupne, usitnite ih u blenderu), prašak za pecivo, so i cimet.
Maslac umutiti sa šećerom dok smesa ne postane penušava, dodati vanilin ekstrakt i jaje, pa još malo mešati, na kraju dodati koricu i sok limuna (organskog).
Sjediniti smese, umešati kašikom. Pripremite čokoladu - nožem je iseckajte na kockice, nemojte je topiti ili sitno rendati, komadići čokolade će tokom pečenja lepo smekšati, a kasnije se opet stvrdnuti kad se keks ohladi. Na kraju dodajte kockice čokolade, suvo grožđe i lešnike.
Smesa je zaista tvrda i rukama se može lepo oblikovati u kuglice. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje, a zatim viljuškom spljoštite svaku kuglicu da dobije oblik keksa.
Ako koji komadić čokolade ispadne, utisnite ga u keks. Pecite keks u prethodno zagrejanoj rerni na 150 °C 10-15 minuta, pazite da se ne prepeku, jer lako izgore. Treba da budu zlatne boje. Uživajte!
Izvor: Coolinarika
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka