Postoji stotine različitih vrsta cimeta, ali se samo četiri komercijalno uzgajaju. U Evropi je najzastupljeniji tzv. cimet sa Cejlona sa niskim nivoom kumarina (koji u većim dozama može da dovede do problema sa jetrom) i slađi je od nekih drugih vrsta. Međutim, kasija je jeftinija zamena i ponekad se nađe uz cejlonski cimet u mlevenim mešavinama koje kupujemo u prodavnici.
- umešajte 1/4 kašičice mlevenog cimeta kad kuvate kafu ili odlomite deo štapića cimeta i dodajte kafi ako je meljete ručnim mlinom
- zasladite cimetom gustu čorbu od svežeg kukuruza šećerca ili crvenog sočiva
- pospite po kriškama bundeve pre pečenja u rerni pa napravite pire; služite za doručak ili večeru kao toping za kašu od kuvanog prosa ili ovsa
- napravite tortu od rendane šargarepe, meda i cimeta
- pržite na kokosovom ulju prepolovljenu bananu i kad počne da biva mekša, pospite cimetom; poslužite toplo
- dodajte u musaku od plavog patlidžana ili proju sa orašastim plodovima.
Izvor: Sensa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.