Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 130 g šećera
  • 2 rebra otopljene čokolade (od 200 g)
  • 170 g kesten-pirea
  • 2 kašike oštrog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

PROČITAJTE JOŠ: SLATKI SENDVIČ JE BOLJI I OD PALAČINKI: pohovan je i čokoladan, a ukusu nećete moći da odolite (RECEPT)

Za fil:

  • 200 g maslaca
  • 200 g prah-šećera
  • 300 g kesten-pirea
  • 1 kašika ruma + još malo za kore

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 100 g maslaca

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kesten-pire i čokoladu, pa ujednačite smesu. Varjačom umešajte brašno s praškom za pecivo i na kraju lagano dodajte čvrst sneg od belanaca. Stavite u podmazan kalup za tortu i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Za fil penasto umutite maslac i šećer, dodajte rum i kesten, i sve dobro izmešajte. Pečenu i ohlađenu tortu vodoravno presecite napola. Kore malo poprskajte rumom i filujte. Na kraju je prelijte prohlađenom glazurom koju ste pripremili od maslaca i čokolade istopljenih na tihoj vatri.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor Lepa & Srećna