Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- kesica vanilin-šećera
- 3 kašike šećera u prahu
- 100 g hladnog maslaca
- 60 g seckanih lešnika
- kašika žutog šećera
- jaje
- 600 g jagoda
- maslac za podmazivanje
- prstohvat soli
PROČITAJTE JOŠ: Kakao torta s karamel-espreso filom
Priprema:
Umešajte brašno, šećer, vanilin-šećer i so. Dodajte jaje, maslac u listićima i izgnječite (možete i u seckalici). Izmrvite testo rukama. Izmešajte jagode sa šećerom u prahu i stavite ih u podmazanu posudu za pečenje. Ispecite lešnike u vrućem tiganju bez ulja i karamelizujte ih žutim šećerom. Preko jagoda pospite izmrvljeno testo i lešnike, i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo, sa sladoledom ili šlagom.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.