Sastojci:
Kore:
- 20 kašika ulja
- 20 kašika vode
- 20 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- 5 kašika pšeničnog griza
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 200 gr šećera
- 1 čaša vode
- 4 kašike džema od kajsije
- 1 zamrznuta pomorandža
- 100 gr posnog drobljenog keksa
- pečena kora
PROČITAJTE JOŠ: ČOKOLADNA TORTA BEZ JAJA, MLEKA I ORAŠASTIH PLODOVA: savršena poslastica za sve koji su alergični na ove namirnice (RECEPT)
Glazura:
- 3 štangle čololade
- 5 kašika vode
- 3 kašike ulja
- 2 kašike šećera
Priprema:
Kore:
Sjediniti sve sastojke i ispeći dve kore u plehu ( dimenzije 35x25 cm).
Fil:
Šećer ušpinovati sa vodom, dodati jednu ispečenu koru izdrobljenu na sitne komade, džem od kajsije, sitno izrendanu zamrznutu pomorandžu i drobljeni keks.
PROČITAJTE JOŠ: Zaboravite na sirće: evo šta treba da stavite u krompir-salatu da bi bila bolja nego ikad (POSNO + RECEPT)
Glazura:
Sve sastojke staviti u posudu i zagrevati uz stalno mešanje dok se ne dobije homogena smesa. Preostalu koru premazati džemom od kajsije, potom naneti prethodno pripremljen fil i na kraju preliti glazurom od čokolade. Sačekati da se stegne glazura i zatim iseći.
Recept piše: Zorica Ranisavljević
Izvor: Crkvaub
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.