Sastojci:

  • 1/2 šolje maslaca od lešnika
  • 1 šolja indijskih oraščića
  • 4 kašike kakaoa u prahu
  • 1 kašičica vanile
  • 2 do 4 kašike sirupa od agave 
  • malo mleka od lešnika ili po potrebi
  • 1/2 šolje mlevenog lešnika i oko 20 celih lešnika

Čokoladni preliv:

  • 1/2 šolje rastopljenog kakao maslaca
  • 1/2 šolje indijskih oraščića
  • 3 kašike kokosovog šećera (prethodno samleven u prah u mlinu za kafu ili u suvoj posudi blendera)

Umutite mikserom sve sastojke zajedno, stavite u jednu posudu pa ostavite u frižideru oko 30 minuta da se smesa stvrdne. Oblikujte u kuglice i u svaku u sredinu stavite jedan celi lešnik. Uvaljajte svaku kuglicu u grubo mleveni lešnik, pa umočite u čokoladu. Za čokoladni preliv sve sastojke pomešajte u posudi ili blenderu. Ostavite u frižideru oko 20 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

MINI PICA ČAŠICA: Italijanski slani specijalitet na 2 načina (RECEPT)

NAJBRŽI KOLAČI BEZ PEČENJA I BEZ ŠEĆERA: Zdravi brauni sa glazurom boljom od čokolade (RECEPT + POSNO)

Štedljivi RECEPT od tost hleba: kako da napravite veliku i ukusnu PICA tortu za 15 minuta (VIDEO)

Izvor: Sensa klub