- Sastojci:
- 3 jajeta
- 2 šoljice brašna
- 2 šoljice griza
- 1 šoljica ulja
- 2-3 šoljice šećera
- malo cimeta
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kg šljiva
- 1 kašika kakao praha
- korica limuna
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati žuimanca, brašno sa pomešanim praškom za pecivo, griz, ulje.
Testo podeliti na dva dela, u jedan deo dodati kakao, dobro izmešati i staviti da se peče 5 min na 180 stepeni.
Izvadite kolač posle 5 minuta, pa poređati šljive koje ste prethodno isekli na pola i normalno odbacili koščice.
Preko šljiva sipajte malo cimeta.
U svetli deo testa dodajte rendanu koricu limuna i vanilin šećer.
Sve dobro izmešati i sipati preko poređanih šljiva. Lepo rasporediti i vratiti da se peče još 30 minuta.
Po kolaču možete posuti šećer u prahu.
Izvor: Kod bake u gostima
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka