• Sastojci:
  • 3 jajeta
  • 2 šoljice brašna
  • 2 šoljice griza
  • 1 šoljica ulja
  • 2-3 šoljice šećera
  • malo cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kg šljiva
  • 1 kašika kakao praha
  • korica limuna

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati žuimanca, brašno sa pomešanim praškom za pecivo, griz, ulje.

Testo podeliti na dva dela, u jedan deo dodati kakao, dobro izmešati i staviti da se peče 5 min na 180 stepeni.

Izvadite kolač posle 5 minuta, pa poređati šljive koje ste prethodno isekli na pola i normalno odbacili koščice.

Preko šljiva sipajte malo cimeta.

U svetli deo testa dodajte rendanu koricu limuna i vanilin šećer.

Sve dobro izmešati i sipati preko poređanih šljiva. Lepo rasporediti i vratiti da se peče još 30 minuta.

Po kolaču možete posuti šećer u prahu.

Izvor: Kod bake u gostima