- Sastojci:
- Za koru:
- 6 žumanaca
- 180 gr šećera
- 125 gr badema
- 8 belanaca
- 70 gr brašna
- Za fil:
- 10 žumanaca
- 210 gr šećera
- 50 gr brašna
- šipka vanile
- 1/2 l mleka
- 230 gr maslaca
Priprema: Umutiti 6 žumanaca sa 180 grama šećera, pa dodati 125 grama obarenog, oljuštenog i samlevenog badema, sneg od 8 belanaca i 70 grama brašna. Kalup prethodno namazati maslacem,posuti brašnom, sipati u njega testo i peći.
Za fil: 10 žumanaca dobro izmešati sa 210 grama šećera, 50 grama brašna, dodati šipku vanile. Sve mešati u manjem sudu i tu sipati po malo jednu polovinu litre mleka. Kuvati krem na šporetu i to na srednjoj vatri, neprestano mešajući. Kad je krem gust skinuti sa šporeta i mešati dok se ne ohladi. U tako ohlađen krem umešati 230 grama maslaca. Pečenu tortu iseći na tri dela i filovati je ovim kremom.
Okolo i odozgo namazati tortu istim kremom, pa je posuti uzduž isečenim bademima. Do upotrebe, ovu tortu držati na ledu.
Izvor: Srbijuvolimo
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka