- Sastojci:
- Biskvit :
- 50 g margarina ili maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašika mleka
- Krem:
- 1 kg rikota sira
- 4 jaja
- ¾ šolje šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Preliv :
- 1 puding od čokolade
- 350 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite dobro jaja sa šećerom, pa dodajte otopljeni margarin ili maslac i mleko. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sjedinite dobro sa smesom od jaja.
Podmažite pleh veličine oko 25 x 33 cm, pa sipajte testo u pleh. Rernu zagrejte na 180 stepeni C.
Umutiti 4 jaja sa rikota sirom, pa dodati šećer i vaniliju. Smesu prelijte preko biskvitnog testa. Stavite da se peče oko 1h.
Skuvajte puding od čokolade sa 350 ml mleka i šećerom. Ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa pomešajte sa ohlađenim pudingom.
Kada se kolač potpuno ohladi, preliti ga ohlađenim kremom od pudinga. Ostavite kolač da se hladi i stegne u frižideru,najmanje 6h, pre služenja.
Izvor: Stvar okusa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka