• Sastojci:
  • Biskvit :
  • 50 g margarina ili maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 4 kašika mleka
  • Krem:
  • 1 kg rikota sira
  • 4 jaja
  • ¾ šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Preliv :
  • 1 puding od čokolade
  • 350 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Umutite dobro jaja sa šećerom, pa dodajte otopljeni margarin ili maslac i mleko. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sjedinite dobro sa smesom od jaja.

Podmažite pleh veličine oko 25 x 33 cm, pa sipajte testo u pleh. Rernu zagrejte na 180 stepeni C.

Umutiti 4 jaja sa rikota sirom, pa dodati šećer i vaniliju. Smesu prelijte preko biskvitnog testa. Stavite da se peče oko 1h.

Skuvajte puding od čokolade sa 350 ml mleka i šećerom. Ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa pomešajte sa ohlađenim pudingom.

Kada se kolač potpuno ohladi, preliti ga ohlađenim kremom od pudinga. Ostavite kolač da se hladi i stegne u frižideru,najmanje 6h, pre služenja.

Izvor: Stvar okusa