• Sastojci:
  • Kora:
  • 2 šolje oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)
  • 1 šolja kokosa
  • 1 kašika rogača
  • 10 urmi (potopljenih u vodi par sati)
  • Fil:
  • 1-2 šolje indijskih oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)
  • 2-3 supene kašike meda
  • sok od 3 velike narandže
  • narendana kora 1 narandže (samo ako imate organske narandže)
  • 1/4 šolje kokosovog ulja (otopljenog)

Priprema:

Sve sastojke za koru blendati dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dobijenu koru rastanjiti u kalup, tako da napravite kadicu u koju ćete sipati fil.  Pripremite fil tako što ćete indijske orahe, med i sok od narandže blendati na najjače dok ne dobijete kremastu smesu. Tada dodajte istopljeno kokosovo ulje i blendajte još malo. Izlijte smesu u kalup.  Stavite u zamrzivač na 2 sata najmanje (najbolje preko noći). Tortu čuvajte u zamrzivaču, lepše se seče, a veoma se brzo otkravljuje. 

Izvor: Školanekuvanja