Sastojci (za 8–10 osoba):

Za testo

  • 20 g kakao praha
  • 80 g prah-šećera 
  • 100 g putera
  • 85 g brašna 
  • 4 jajeta 
  • badem za ukrašavanje 

Za čokoladni fil

  • 100 g čokolade 
  • 600 ml slatke pavlake 
  • 50 g šećera

Za čokoladnu glazuru

  • 150 g čokolade  
  • 75 g putera 
  • džem od kajsija 

Priprema:

Žumanca umutite sa 2 kašike prah-šećera, a od belanaca umutite čvrst sneg. Umešajte ostatak prah-šećera i lagano pomešajte sa umućenim žumancima. Polako dodajte rastopljeni puter, kao i brašno i kakao. Sve pažljivo mešajte. Četvrtasti pleh obložite papirom za pečenje, premažite puterem, sipajte testo i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, da se peče oko 20 minuta. Testo poprašite sa malo brašna, skinite papir i ostavite da se ohladi. Isecite na dva dela.

Napraviti krem od čokolade: umutite slatku pavlaku sa šećerom i dodajte rastopljenu čokoladu. Napravite glazuru od čokolade: poprskajte je sa malo vode, dodajte puter i rastopitr je na pari. Prvo jednu koru premažite džemom, brzo prelijte glazurom dok se još nije stegla. Kada se stegne, isecite testo na kocke dimenzija 5 x 5 cm. Drugi deo kore premažite čokoladnim kremom i preko naređajte prethodno isečene komade. Zatim stavite u frižider se ohladi, a pre služenja do kraja isecite kocke nožem umočenim u vrelu vodu kako bi se kolač lakše sekao. Svaki kolač, po želji, odozgo ukrasite sa tri oljuštena badema.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa