Sastojci:

1. deo:

  • 3/4 šolje brašna
  • 1 šolje šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
  • 2 pune kašike kakaa u prahu (gorkog)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3/4  sode bikarbone

PROČITAJTE JOŠ: Poslastica koja se ne peče: Ledeni čokoladni kolač

2. skupina:

  • 1 jaje
  • 1/2 šolje mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 šolje vode

Priprema: U činiju za mućenje stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu).  U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih u prvu masu i sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu. Zagrejte pola šolje vode i, kada provri, dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.

PROČITAJTE JOŠ: Kakao torta s karamel-espreso filom

Isecite tortu na 12 kriški i poslužite kada se ohladi. Možete je posuti sa čokoladom ili šećerom u prahu ili te mlevenim lešnicima, preliti sa malo rastopljene čokolade za kuvanje ili je poslužiti sa voćem ili sladoledom.

Izvor: Zadovoljna