Sastojci:
1. deo:
- 3/4 šolje brašna
- 1 šolje šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
- 2 pune kašike kakaa u prahu (gorkog)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3/4 sode bikarbone
PROČITAJTE JOŠ: Poslastica koja se ne peče: Ledeni čokoladni kolač
2. skupina:
- 1 jaje
- 1/2 šolje mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 šolje vode
Priprema: U činiju za mućenje stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu). U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih u prvu masu i sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu. Zagrejte pola šolje vode i, kada provri, dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.
PROČITAJTE JOŠ: Kakao torta s karamel-espreso filom
Isecite tortu na 12 kriški i poslužite kada se ohladi. Možete je posuti sa čokoladom ili šećerom u prahu ili te mlevenim lešnicima, preliti sa malo rastopljene čokolade za kuvanje ili je poslužiti sa voćem ili sladoledom.
Izvor: Zadovoljna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka