Sastojci (za 12 parčića):
Za testo:
- 100 g brašna
- 50 g putera
- 30 g šećera
- žumance
- gotova kora za tortu (prečnika 26 cm)
Za fil i ukrašavanje:
- 200 g džema od jagoda
- 1,5 dl likera od jaja
- 3 dl slatke pavlake
- kesica učvršćivača za šlag
- kesica vanilin-šećera
- 50 g seckanog badema
- 150 g jagoda
Priprema: Od brašna, omekšalog putera, šećera i žumanceta zamesite testo, uvijte ga u foliju i ostavite da se jedan sat hladi. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup (prečnika 26 cm) podmažite i pospite brašnom, prekrijte testom i pecite 20 minuta. Gotovu koru vodoravno prepolovite. Natopite donju koru sa 75 ml likera i premažite sa 70 g džema. Preklopite drugom korom, natopite preostalim likerom i premažite džemom. Pavlaku čvrsto umutite sa učvršćivačem i vanilin-šećerom i premažite tortu. Ukrasite je bademom i polutkama jagoda i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.