Sastojci (za 12 parčića):

Za testo:

  • 100 g brašna 
  • 50 g putera 
  • 30 g šećera
  • žumance
  • gotova kora za tortu (prečnika 26 cm)

Za fil i ukrašavanje:

  • 200 g džema od jagoda 
  • 1,5 dl likera od jaja 
  • 3 dl slatke pavlake 
  • kesica učvršćivača za šlag 
  • kesica vanilin-šećera 
  • 50 g seckanog badema 
  • 150 g jagoda

Priprema: Od brašna, omekšalog putera, šećera i žumanceta zamesite testo, uvijte ga u foliju i ostavite da se jedan sat hladi. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup (prečnika 26 cm) podmažite i pospite brašnom, prekrijte  testom i pecite 20 minuta. Gotovu koru vodoravno prepolovite. Natopite donju koru sa 75 ml likera i premažite sa 70 g džema. Preklopite drugom korom, natopite preostalim likerom i premažite džemom. Pavlaku čvrsto umutite sa učvršćivačem i vanilin-šećerom i premažite tortu. Ukrasite je bademom i polutkama jagoda i pospite šećerom u prahu.

Izvor: Lisa