- Sastojci:
- Za biskvit:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 30 g gustina
- 2 kašičice praška za pecivo
- Za krem :
- kesica kapučino praha (12,5 g)
- kesica želatina
- 1 dl likera od jaja
- 5 dl pavlake
- 80 g šećera
- Za ukrašavanje:
- 3,5 dl pavlake
- kesica vanilin-šećera
- 1 dl likera od jaja
- kakao prah
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje.
Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo.
Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite.
Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore. Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode.
Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja.
Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže.
Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću.
Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu.
Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka.
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.