Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači i torte

POSLASTICA ZA SVE ITALIJANKE U DUŠI: kapučino torta

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Drage dame, pravi je trenutak da vi i vaši najdraži krenete na romantično putovanje u italijansku gastronomijiu...

Izvor: Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • Za biskvit:
  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 30 g gustina
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • Za krem :
  • kesica kapučino praha (12,5 g)
  • kesica želatina
  • 1 dl likera od jaja
  • 5 dl pavlake
  • 80 g šećera
  • Za ukrašavanje:
  • 3,5 dl pavlake
  • kesica vanilin-šećera
  • 1 dl likera od jaja
  • kakao prah

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje.

Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo.

Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite.

Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore. Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode.

Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja.

Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže.

Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću.

Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu.

Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka.

Recepte piše: Marija Jakob

Izvor: Lisa

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije