• Sastojci (za 16 parčića):
  • Za koru:
  • 8 jaja 
  • 200 g šećera
  • kašičica soka od limuna
  • malo soli 
  • 100 g brašna
  • 150 g mlevenih lešnika
  • Za fil:
  • 4 dl pavlake
  • 2 kesice učvršćivača šlaga 
  • kesica vanilin-šećera 
  • 50 g šećera
  • 125 g mlevenih oraha
  • 2 kašike soka od trešanja 
  • 5-6 kašika džema od višanja 
  • čokoladne zvezdice

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Dobro umutite šećer i žumanca, a belanca, sok od limuna i so čvrsto ulupajte.

Sipajte sneg u krem od žumanaca, dodajte brašno i lešnike i izmešajte.  

Masu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh (prečnika 26 cm), poravnajte i pecite oko 45 minuta.

Ostavite da se ohladi, a onda presecite napola.

Za fil čvrsto ulupajte pavlaku, učvršćivač, vanilin-šećer i šećer, pa dodajte orahe.

Izmešajte sok od trešanja i džem i premažite donju koru.

Nafilujte trećinom pavlake, preklopite drugom korom i premažite preostalom pavlakom.

Ostavite da se hladi oko jedan sat.

Ukrasite čokoladnim zvezdicama. 

Izvor: Lisa

RECEPTI ZA TORTE