Sastojci:
- 200 g brašna
- 200 g meda
- 100 g suvog grožđa
- 100 g badema
- 30 g pinjola
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica sode bikarbone
- po ½ kašičice karanfilića, korijandera i cimeta
- 100 g kandiranog voća
- 3 kašike nekog aromatičnog slatkog vina
Priprema: Na laganoj vatri zagrejte med, dodajte začine, sodu bikarbonu i kandirano voće iseckano na komadiće. Zatim dodajte brašno, oljuštene bademe, pinjole, vino, narendanu čokoladu i suvo grožđe (koje ste prethodno potopili u vodu da omekša). Masu sipajte u okruglu tepsiju podmazanu puterom, pa pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi. Kada ga izvadite iz rerne, kolač odozgo premažite medom. Nemojte ga odmah poslužiti, već ga ostavite da odstoji nekoliko dana na hladnom mestu.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka