Sastojci:

  • 4 kašike šećera
  • 2/3 kesice želatina u prahu
  • 400 ml konzerva slatkog kokosovog krema
  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 4 grančice nane
  • 3 kašike kokosovog brašna
  • 3 kašike kikirikija

Priprema:

Od šećera i kašike vode u jednoj posudi napravite karamel. Sipajte ga u četiri modlice i ostavite da se stegne.

Rastopite želatin prema uputstvu na kesici. Zagrejte krem od kokosa, pa posudu sklonite sa vatre. U tankom mlazu dodavajte želatin kremu od kokosa. Izmešajte trećinu krema sa puterom od kikirikija.

Krem od kokosa i od kikirikija naizmenično sipajte u modlice. Ostavite ih u frižideru tri sata da se ohlade. Desert izručite na četiri desertna tanjira.

Operite nanu, otresite vodu sa nje i pokidajte listiće. Desert ukrasite listićima nane, proprženim kikirikijem i kokosovim brašnom. Površinu deserta možete ukrasiti i sa nekoliko kapi karamela.

Vreme pripreme: 20 minuta + 3 sata hlađenja

Izvor: Lisa