Sastojci:

  • 2 kg jabuka
  • 400 g hlebnih mrvica (prezli)
  • 200 g kokosa
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera
  • 2 bočice ekstrakta od vanile

Priprema:

Jabuke očistiti i iseći na tanje komade. Potom ih stavite u 1,5 l ključale vode. Kuvajte dok ne omekšaju. Nakon kuvanja, jabuke ocedite od ostatka vode. Vruće jabuke izgnječite. U ohlađene jabuke dodajte šećer (možete dodati i više šećera nego što je napisano, po ukusu), hlebne mrvice (možete ih pripremiti sami. Hljeb izrežite na tanke kriške i ostavite ga dan-dva na sobnoj temperaturi da se osuši. Suv hleb izmrvite tako što ga stavite u kesu i valjate oklagijom ili u secku), rastopljenu čokoladu, ekstrakt vanile i kokos. Dobro sve izmešajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Od mase formirajte oblik kolača po želji. Ukrasite uzduž isečenim listićima jabuke.

Napomena:

U slučaju da, nakon što stavite sve sastojke, dobijete ređu masu, dodajte još kokosa.

Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u  Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.