Sastojci:

  • 2 male jabuka
  • 2 kašike limunovog soka
  • 20 g svežeg đumbira
  • 250 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 jajeta
  • 80 g šećera
  • 2 kašike vanilin-šećera
  • 70 ml ulja
  • 250 g jogurta
  • 130 g putera
  • 175 g slatke pavlake (ili nemasnog mladog sira)
  • 50 g putera od kikirikija
  • 50 g šećera u prahu
  • 150 g neslanog kikirikija

Priprema:

  1. U zagrejanu slatku pavlaku dodajte 15 g putera i izlomljenu čokoladu, pa mešajte tri minuta. Ostavite krem preko noći da se hladi, ali ne u frižideru.
  2. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Brašno, prašak za pecivo i so pomešajte u jednoj posudi, a u drugoj penasto umutite puter, ulje i šećer u prahu. Kakao skuvajte u 0,9 dl ključale vode, pa ga umešajte u puter. Zasebno umutite jaja i dodajte u testo. Napunite podmazane kalupe za mafine testom i pecite 30-35 minuta u rerni. Ostavite ih da se ohlade.
  3. U čokoladni krem umešajte maskarpone, pa ukrasite mafine.

Vreme pripreme: 110 minuta + 12 sati za hlađenje

Ovde pročitajte kako da napravite maskarpone sir. 

Recepte piše: Marija Jakob