Sastojci:
- 16 jaja
- 18 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 500 ml čokoladnog mleka
- 200 g prah-šećera
- 375 g margarina
- 500 g čokolade za kuvanje
- 300 g mlevenog keksa
- 3 šlag krema od čokolade
- 300 ml mleka
Priprema: Kora: 7 belanaca umutite sa 7 kašika šećera, zatim dodajte 7 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 1 prašak za pecivo. Koru pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Vrelu koru prelijte sa 500ml čokoladnog mleka.
Fil 1: Izmešajte zajedno 7 žumanaca, 200 g prah šećera, 375 g margarina, 300 g otopljene čokolade i 300 g mlevenog keksa. U to dodajte 7 belanaca izmućenih sa 7 kašika šećera. Taj fil premažite preko kore.
Fil 2: Tri šlag krema od čokolade umutite sa 300 ml mleka i premažite preko fila 1.
Glazura: Umutite 2 cela jajeta sa 4 kašike šećera i pomešajte sa 200 g otopljene čokolade, te premažite preko torte.
Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.
Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka