Sastojci:

  • 16 jaja
  • 18 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 500 ml čokoladnog mleka
  • 200 g prah-šećera
  • 375 g margarina 
  • 500 g čokolade za kuvanje
  • 300 g mlevenog keksa
  • 3 šlag krema od čokolade 
  • 300 ml mleka

Priprema: Kora: 7 belanaca umutite sa 7 kašika šećera, zatim dodajte 7 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 1 prašak za pecivo. Koru pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Vrelu koru prelijte sa 500ml čokoladnog mleka.

Fil 1: Izmešajte zajedno 7 žumanaca, 200 g prah šećera, 375 g margarina, 300 g otopljene čokolade i 300 g mlevenog keksa. U to dodajte 7 belanaca izmućenih sa 7 kašika šećera. Taj fil premažite preko kore.

Fil 2: Tri šlag krema od čokolade umutite sa 300 ml mleka i premažite preko fila 1.

Glazura: Umutite 2 cela jajeta sa 4 kašike šećera i pomešajte sa 200 g otopljene čokolade, te premažite preko torte.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.