Sastojci (4 osobe):

  • 800 g ćurećeg belog mesa
  • so, biber
  • 2 luka
  • 2 praziluka
  • limun
  • 2 kašike margarina
  • veza majčine dušice
  • 250 ml pileće supe
  • 125 ml pavlake
  • crvena zrnca bibera

    Priprema:

    1. Meso operite, osušite i povežite koncem kako bi zadržalo formu. Posolite i pobiberite. Luk isecite. Praziluk isecite na kolutove. Limun operite, izrendajte mu koru, a sok iscedite.

    2. U dubljoj šerpi zagrejte margarin i pržite meso. Majčinu dušicu sitno iseckajte, pa sa lukom, prazilukom i rendanom korom limuna dodajte mesu i nastavite sa kuvanjem. Sipajte supu i poklopljeno dinstajte 45 minuta.

    3. Zatim pečenje izvadite i ostavite na toplom. Sok limuna dodajte u sos od pečenja i zakuvajte. Dodajte pavlaku, začinite solju i biberom. Zatim pečenje položite u sos i najmanje 10 minuta ostavite da stoji.

    4. Meso prelijte sosom i pospite zrnima crvenog bibera.

    Vreme pripreme: 115 minuta.

    Recepte piše: Marija Jakob