Priprema:

Sastojci

1 tikvica
150 gr feta sira
1 pečena paprika
po želji - mladi luk
1 čaša (od jogurta) brašna
1 čaša kukuruznog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
2 jajeta
2-3 kašike mleka
120 gr putera
4 kašike maslinovog ulja

Izmešajte sve suve sastojke u jednoj činiji, a sve tečne u drugoj. U tečnost dodajte i otopljeni puter (ostavite malo za podmazivanje tepsije).

Polako dodajte suve sastojke u tečnost, mešajući da se masa ujednači.

Izrendajte oljuštenu tikvicu, iseckajte sir na kockice i papriku na režnjeve.

Dodajte povrće u testo.

Podmažite tepsiju ili kalup za kuglof, pobrašnite ga i sipajte testo.

Pecite 35-40 minuta na temperaturi od 200C stepeni.

Izvadite iz rerne, proverite čačkalicom da li je proja pečena.

Ostavite da se prohladi do sobne temperature i poslužite.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI ZA PROJU

RECEPTI ZA JELA SA TIKVICAMA