- Sastojci:
- pola paketića kvasca
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 2 dcl vode
- 300 gr brašna
- 1 jaje
- malo ulja
- Za mazanje:
- 1 žumance
- susam za posipanje
Priprema:
U mlakoj vodi (mleku) promešajte kvasac sa kašičicom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamesite testo.
Ostavite da stoji da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na manje delove.
Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh.
Premažite žumancetom i pospite susamom.
Nožem zasecite zemičke da izgledaju dekorativnije.
Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.
Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.
Izvor: Najbolji recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka