- Sastojci:
- pola paketića kvasca
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 2 dcl vode
- 300 gr brašna
- 1 jaje
- malo ulja
- Za mazanje:
- 1 žumance
- susam za posipanje
Priprema:
U mlakoj vodi (mleku) promešajte kvasac sa kašičicom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamesite testo.
Ostavite da stoji da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na manje delove.
Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh.
Premažite žumancetom i pospite susamom.
Nožem zasecite zemičke da izgledaju dekorativnije.
Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.
Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.
Izvor: Najbolji recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.